Taks

Barlind er en af ​​de mest plantede hækplanter i taks. Hvis der er hække i udkanten af ​​haven på en gade, er der en god chance for, at der findes en eller flere barlindhegn imellem. Og den popularitet ser ikke ud til at aftage i lang tid. Men hvad gør taks’en så speciel? Hvorfor er denne hæk nåletræ så ofte plantet, mens der er så mange andre smukke nåletræer og andre stedsegrønne hækplanter?

Barbersten vokser meget langsomt

Nåletræer vokser generelt ret hurtigt. Dette kan være en fordel, for så er der hurtigt en hæk, der når over øjenhøjde og derfor er en god privatlivssikring. Men til vedligeholdelse er det rart at have en noget langsommere voksende sort. En hurtigtvoksende hækplante som leylandii skal beskæres mindst fire gange om året. Imidlertid vokser barlind kun omkring 15 til 20 centimeter om året, og derfor er en årlig beskæring også tilstrækkelig. Ikke desto mindre anbefaler vi at beskære din barlindhæk to gange om året, så den fortsat ser flot og slank ud. En sådan slank, kompakt hæk har et meget pænt udseende, der giver din have et stilfuldt look.

Som med det endnu langsommere voksende buksbom er barlindens vækstrate en af ​​de vigtigste egenskaber, hvorfor denne hæk nåletræ bruges til formelle hække. Og ligesom buksbom er taxus også fremragende til topiær. Den langsomme vækst sikrer, at formen, hvor barskoldet er skåret, ikke hurtigt går tabt. Derudover har taxus ikke store blade, men små nåle. Dette er i modsætning til for eksempel laurbærhækket. Dette gør det meget nemmere at beskære en barlind meget nøjagtigt i en bestemt form.

Barlind er en af ​​de mest plantede hækplanter i taks. Hvis der er hække i udkanten af ​​haven på en gade, er der en god chance for, at der findes en eller flere barlindhegn imellem. Og den popularitet ser ikke ud til at aftage i lang tid. Men hvad gør taks’en så speciel? Hvorfor er denne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *